"СЛАДКО" ОТ ФУРМИ
Сега ... дали това е сладко в истинския смисъл на думата няма да споря. Не му измислих друго име, така че така ще го наричаме в тази публикация.
Трябват ни около килограм фурми., които заливаме с вряла вода, захлупванем ги и ги оставям около 10-15 минути. Така те омекват малко и люспите почти се отделят. След това обелваме люспите, обезкостяваме ги и ги нарязваме наситно. Доста лепкава работа е предупреждавам, ама то всъщност това му е само дерта.
Нарязаните на ситно фурми заливаме с вода толкова, колкото да ги покрие и ти пращаме на котлона да се варят, докато изври водата. После може да ги намачкате с вилица или пък да ги пасирате с пасатор.
Ами това е... Фурмите са достатъчно сладки за да им добавяте захар.
Сега естествено да обсъдим различните варианти:
- това което виждате на снимката е със сусамов тахан и глюкоза - малко ми бяха фурмите и реших да увелича обема на сладкото.
- вие естествено може да добавите да кажем я лимон, я канела, я карамфил, я кардамон (бе това дето ви хареса нали) за подобряване на вкуса.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар